Субота, 29 Червня, 2024
На росіїПодіїРуzкій мір

Кремль намагається сформувати наратив про невдачі українського наступу

#image_title

Формуванням наративу про начебто невдачі українського наступу займаються так звані російські військові блогери, перебільшуючи втрати з українського боку та менше повідомляючи про втрати Росії та проблеми її армії, пише в останньому звіті американський аналітичний центр Інститут вивчення війни (ISW), передає Польське радіо.

Кремль намагається представити український контрнаступ як провал, залучаючи провоєнну інформаційну сферу, тобто так званих військових блогерів, — пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Сегменти провоєнної інформаційної сфери, схоже, зосереджені навколо кремлівського наративу, спрямованого на те, щоб представити український контрнаступ як провал», — наголошує аналітичний центр Інститут вивчення війни у своєму останньому звіті.

Цим завданням займаються так звані військові блогери, перебільшуючи втрати з українського боку та менше повідомляючи про втрати Росії та проблеми її армії.

Блогери частіше повідомляють про український наступ як про серію невдалих атак по всій лінії зіткнення. Як приклад американський аналітичний центр наводить використання старих кадрів з фронту для ілюстрації нібито поточної ситуації.

Інститут вивчення війни зазначає, що зараз важко оцінити, наскільки ефективно Кремль зможе сформувати свій наратив навколо війни. Цим зусиллям можуть завадити невдачі Росії на фронті або важливі успіхи України.

Залишити відповідь