П’ятниця, 5 Липня, 2024
ВійнаПолітикаСвіт

Німеччина повністю підтримує право Ізраїлю на самооборону

Німеччина повністю підтримує право Ізраїлю на самооборону, передає Польське радіо.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідає Ізраїль, де зустрінеться з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху. Очільник федерального уряду також вирушить до Єгипту. 

Голова уряду Німеччини заявив, що хотів би продемонструвати солідарність з народом Ізраїлю та його владою. “Атака ХАМАС була актом варварства. Терористи жорстоко вбивали і принижували своїх жертв. Німеччина повністю підтримує право Ізраїлю на самооборону”, – підкреслив Олаф Шольц. Разом з тим він додав, що відповідь Єрусалиму, спрямована на остаточне усунення ХАМАС з “карти Близького Сходу”, має бути здійснена відповідно до принципів міжнародного права.

Каїр відіграє ключову роль у вирішенні гуманітарної кризи в секторі Газа. Тому одразу після візиту до Ізраїлю Олаф Шольц вилетить до Єгипту. Міністр закордонних справ Єгипту Самех Шукрі заявив, що уряд Ізраїлю не погоджується на створення гуманітарного коридору через прикордонне місто Рафах. Німецькі ЗМІ однак вважають процес гальмує саме Каїр, який боїться чергової масової хвилі біженців, а також терористів ХАМАС, які можуть «проникнути» в структури єгипетської держави.

Ізраїль відвідає також президент США Джо Байден.

Залишити відповідь