Субота, 29 Червня, 2024
ПодіїСвіт

Вифлеємський вогонь миру доставили до Чехії

Символічний вогонь отримали й скаути зі Словаччини. Вони традиційно передадуть його польським скаутам під час недільних мес у Національному санктуарії Матері Божої Фатімської в Закопаному та в каплиці на Поляні Ґлодувка, передає Польське радіо.

Чеські скаути у суботу ввечері, 9 грудня, привезли до країни Вифлеємський вогонь миру. Його шлях пролагяв потягом від Австрії до Брно, що на півдні Чехії. Протягом тижня вогонь потрапить до всіх куточків країни.

Як зазначає кореспондент Польського радіо Войцєх Стобба, цьогоріч Вифлеємський вогонь миру подолав незвичний шлях. Через ситуацію на Близькому Сході делегація з Австрії не вилетіла до Ізраїлю. Вогонь із гроту Різдва Христового у Віфлеємі отримала місцева дівчина на ім’я Піллар Джарайсе. Після цього він попрямував до Аммана, Йорданія, звідки літаком його відправили до Європи. Чеські скаути отримали Вифлеємський вогонь миру від австрійських колег. Однак цього разу це сталося не у Відні, а під час екуменічної церемонії в кафедральному соборі в Лінці.

Символічний вогонь отримали й скаути зі Словаччини. Вони традиційно передадуть його польським гарцерам у неділю, 10 грудня, під час мес у Національному санктуарії Матері Божої Фатімської в Закопаному та в каплиці на Поляні Ґлодувка.

Вифлеємський вогонь миру є символом взаєморозуміння та примирення між народами, а також очікування Різдва. Гасло, яке супроводжує цьогорічну естафету, закликає до миротворчої діяльності.

Залишити відповідь