Середа, 26 Червня, 2024
ПодіїУкраїна

На АЗС у Кривому Розі вилучили 35 тонн фальсифікованого пального

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) вилучило на АЗС Кривого Рогу 35 тонн фальсифікованого пального; його орієнтовна вартість – понад 2 млн грн.

Про це повідомила пресслужба відомства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Детективи БЕБ викрили осіб, які незаконно виготовляли та продавали пальне у Дніпропетровській області. Реалізація дизелю та бензину марок А-95, А-92 відбувалась через мережу автозаправних станцій”, – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники БЕБ провели 8 обшуків у Кривому Розі. На території однієї з мереж АЗС були відсутні дозвільні документи, сертифікати якості пального та документи про його походження. Крім того, на деяких АЗС не було касових апаратів, а оператори працювали без офіційного оформлення.

“️За результатами обшуків співробітники Бюро вилучили понад 35 тонн контрафактного пального. Його орієнтовна вартість – понад 2 млн грн”, – уточнили в пресслужбі.

Наразі встановлюється коло осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження фальсифікату. Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Як повідомлялося, детективи БЕБ викрили нафтопереробний завод, що виготовляв фальсифіковане пальне у Дніпропетровській області. Раніше це підприємство мало ліцензії, згодом воно продовжило працювати без жодних дозвільних документів та належного обліку. Виробничі потужності дозволяли випускати до 150-200 тонн пального на добу.

Залишити відповідь