Середа, 3 Липня, 2024
СвітСуспільствоУкраїна

Країни НАТО збільшать запаси боєприпасів для себе і України

Альянс підписав контракти на постачання озброєнь на загальну суму близько 10 мільярдів доларів, у тому числі на закупівлю боєприпасів для гаубиць і танків, а також протитанкової зброї та ракет Patriot, передає Польське радіо.

Країни НАТО збільшать запаси боєприпасів. У вівторок, 23 січня, одне з агентств альянсу підписало контракти на закупівлю сотень тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм. Загальна вартість цих угод становить один мільярд 200 мільйонів доларів.

«Це допоможе нам гарантувати безпеку та продовжувати надавати життєво важливу допомогу Україні», — заявив генсек НАТО Єнс Столтенберґ.

Війна Росії проти України стала битвою за боєприпаси. Тому дуже важливо, щоб союзники поповнювали власні запаси, продовжуючи підтримувати Україну. Це також значний імпульс розвитку нашої трансатлантичної збройової промисловості, — підкреслив Єнс Столтенберґ.

Єнс Столтенберґ нагадав, що нещодавно Альянс підписав контракти на постачання озброєнь на загальну суму близько 10 мільярдів доларів, у тому числі на закупівлю боєприпасів для гаубиць і танків, а також протитанкової зброї та ракет Patriot.

Стейсі Каммінґс з Агентства НАТО з питань підтримки і оборонних закупівель заявила, що вдалося розширити можливості країн НАТО виробляти боєприпаси, а сьогоднішній контракт дозволить надалі постачати 155-мм боєприпаси членам Альянсу. Очікуваний час доставки для замовлень, поданих сьогодні, 23 січня, становить від 24 до 36 місяців.

У керівництві НАТО нагадали, що поставки боєприпасів в Україну відбуваються майже щотижня.