Середа, 26 Червня, 2024
В окупаціїВійнаПодіїУкраїна

На окупованих територіях України медзаклади переповнені рашистами

У зв’язку з цим загарбники змушені вивозити людей навіть для надання першої медичної допомоги на територію росії, передає Польсьске радіо.

На територіях України, які тимчасово перебувають під контролем російських загарбників, лікарні переповнені пораненими військовими рф. Про це пише Центр національного спротиву (ЦНС).

Як читаємо, у місцевих медичних закладах надавати необхідну медичну допомогу нескінченному потоку хворих не вистачає ані місць, ані лікарів і сестринського персоналу.

«Українські лікарі у більшості просто відмовилися співпрацювати із окупаційною владою та російськими військовими», — йдеться у публікації.

Центр нацспротиву додає, що через це окупанти змушені вивозити людей навіть для надання першої медичної допомоги на територію росії. Ініціатива наводить приклад Бєлгородської цивільної лікарні, яка переповнена пораненими на фронті в Україні військовими. Це викликає «занепокоєння» у місцевого населення, яке тепер на другому плані.

«Таку практику росіяни вже застосовують на тимчасово окупованих районах Луганщини. Та через зростання втрат серед особового складу потребують збільшення військових шпиталів і на тимчасово окупованих районах Запоріжжя», — зауважує ЦНС.