Понеділок, 1 Липня, 2024
Світ

Голова Міноборони: гібридна атака на Польщу набула найсерйознішої форми

Очільник польського оборонного відомства повідомив, що минулої середи, 29 травня, на польсько-білоруський кордон прибули військові 25-ї повітряно-кавалерійської бригади з Томашува-Мазовєцького

Міністр національної оборони Республіки Польща Владислав Косняк-Камиш заявив, що білорусько-російська гібридна атака на Польщу посилюється і набула «найсерйознішої форми». На цьому голова польського оборонного відомства наголосив у суботу, 1 червня, перебуваючи у Томашові-Мазовєцькому. Вночі очільник Міноборони разом із командуванням Війська Польського провели брифінг щодо ситуації на кордоні, а також диверсійної та дезінформаційної діяльності, спрямованої проти Польщі, передає “Польське радіо”.

Як сказав Владислав Косіняк-Камиш, люди, які намагаються перетнути польсько-білоруський кордон, є «знаряддями в руках іноземних служб». У зв’язку з цим, за словами високопосадовця, Польща посилює охорону кордону.

«У середу на кордон прибули військові 25-ї повітряно-кавалерійської бригади з Томашува-Мазовєцького. Це найдосвідченіші солдати, які брали участь в місіях в Афганістані та Іраку, але які також мають великий досвід стабілізаційної місії в Косово, де головним завданням стабілізаційних сил є, власне, боротьба з натовпом»

Брифінг у Томашові-Мазовєцькому тривав всю ніч. Віце-прем’єр-міністр Владислав Косіняк-Камиш заявив, що польські війська приведені в бойову готовність через посилену активність авіації рф.

Нагадаємо, що у ніч проти 1 червня війська країни-агресорки здійснили комбінований удар по Україні, застосовуючи крилаті та балістичні ракети, а також безпілотники типу Shahed. Цілями росіян стали енергетичні ооб’єкти в п’яти областях України: Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській.