Середа, 26 Червня, 2024
На фронтіПодії

Український спецназ і сирійські повстанці знищили російських найманців в Сирії

Ексклюзивні відео, отримані Kyiv Post від джерел в Управлінні військової розвідки України (ГУР), показують, як український спецназ і сирійські повстанці знищують російських найманців у Сирії. Відео датоване березнем 2024 року.

Спецпідрозділ HUR “Хімік” у співпраці з сирійською опозицією атакує російських найманців, які воюють на боці режиму Башара Асада в Сирії.

Активні бойові дії тривають у південній частині країни, зокрема на Голанських висотах, де наразі зосереджені російські війська.

За словами джерела Kyiv Post в HUR, з початку року повстанці за підтримки українських оперативників завдали численних ударів по російських військових об’єктах, представлених у регіоні так званим «угрупованням сил ЗС РФ у Сирійській Арабській Республіці».

Джерело, яке поговорило з Kyiv Post на умовах анонімності, заявило, що здійснюються постійні атаки на ворожі блокпости, опорні пункти, піші патрулі, колони військової техніки та інші цілі.

Ці атаки включають використання реактивних протитанкових гранатометів та саморобних мінометів «Тараб» для атаки на оборонні позиції та те, що виглядає як командний дріт або радіокеровані саморобні вибухові пристрої (СВП), ударні машини, у тому числі мікроавтобус, що рухається на великій швидкості головною дорогою, а також піше патрулювання противника.

Що роблять українські спецпризначенці в Сирії?

Російське втручання в Сирію в 2015 році, спочатку спрямоване на підтримку режиму президента Асада, під час громадянської війни, призвело до постійного розгортання там тисяч російських військових.Минулої осені 2022 року Москва передислокувала частину військ і техніки з Сирії на українське поле бою, потенційно зробивши свої війська в Сирії більш вразливими до атак України в регіоні.

Водночас, з огляду на тривалу присутність у регіоні, росіяни створили численні центри вербування для розміщення сирійських найманців в Україні.

Вербування найманців ведеться під наглядом “Центру примирення протиборчих сторін та контролю за переміщенням біженців” з окупованої Росією авіабази Хмеймім.

Там найманцям видають російські паспорти, а потім мобілізують до лав ЗС РФ.

У травні 2023 року очільник ГУР Кирило Буданов пообіцяв “знищувати російських воєнних злочинців у будь-якій точці світу, де б вони не були”.

Окрім Сирії, український спецназ ГУР продовжує полювання на прокремлівських найманців ПВК “Вагнер” у Судані.