Понеділок, 1 Липня, 2024
АналітикаПодіїСвіт

В Індії через аномальну спеку за три дні померли понад 50 людей

NEW DELHI, INDIA - MAY 29: A municipal truck sprinkles water on a road to provide respite from the ongoing heatwave, on a hot summer day in New Delhi, India on May 29, 2024. The national capital records a scorching high of 49.9 degrees Celsius amid a heatwave alert until May 30. Rajasthan, Punjab, Haryana, Western UP, and Madhya Pradesh are also on red alert. ( Amarjeet Kumar Singh - Anadolu Agency )

Понад 50 людей загинули в Індії за останні три дні через сильну спеку, яка продовжує охоплювати частину країни.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

У північному штаті Уттар-Прадеш на вихідних через спеку загинуло близько 33 людей. Серед померлих було кілька добровольців-поліцейських, членів виборчих комісій, охоронців і санітарів. У виборчій комісії штату повідомили, що сім’ям загиблих членів виборчих комісій буде виплачена грошова компенсація в розмірі 1,5 млн рупій (18 тисяч доларів).

У штаті Одіша районна влада повідомила про 99 випадків смерті від теплового удару за останні 72 години – з них поки тільки 20 випадків підтвердилися, йдеться у заяві Спеціального уповноваженого з питань надзвичайної допомоги штату.

Про підозри на смерть від теплового удару також повідомляють зі штатів Біхар, Мадхья-Прадеш і Джаркханд.

Багато з цих смертей були зафіксовані 1 червня, коли в Індії проходив останній етап голосування на загальних виборах. Результати виборів мають бути оголошені 4 червня.

Федеральне міністерство охорони здоров’я повідомляє, що з 1 березня по 30 травня було зафіксовано щонайменше 56 підтверджених смертей від теплових ударів. За цей період було зареєстровано близько 24 849 випадків теплових ударів.

Національний центр контролю за захворюваннями Індії називає теплові удари «небезпечним для життя» станом, смертність від якого становить 40-64%.

Протягом останніх двох тижнів спека в північній і центральній частині Індії, а також у деяких регіонах на заході країни не вщухає, а максимальна температура протягом декількох днів тримається на рівні 45-46 градусів за Цельсієм, а в деяких районах навіть піднімається до 50 градусів за Цельсієм. Кілька регіонів відчувають гостру нестачу води та електроенергії через зростання енергоспоживання.

Однак метеорологічний департамент Індії повідомляє, що найближчими днями температура, швидше за все, знизиться через початок мусонів.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці травня в Індії щонайменше 15 людей померли від підозри на тепловий удар в східних штатах Індії Біхар і Одіша, оскільки регіон охопила виснажлива спека.