Четвер, 20 Червня, 2024
ПогодаУкраїна

Гроза, град, шквал: синоптики розповіли, які області України в середу накриє негода.

В Україні у середу, 5 червня, низку областей накриє негода з грозою, градом та шквалом. Температура повітря утримається на рівні майже +30 градусів.

Лише у західних регіонах буде трошки прохолодніше. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передає OBOZ.UA

5 червня температура повітря в Україні очікується в межах +25…+29 градусів, на сході та півдні до +30…+33 градусів, у західних областях буде прохолодніше – +22…+25 градусів. На Харківщину зайде трохи свіжіше повітря.

Короткочасні дощі з грозами прогнозуються на заході, півночі та північному сході, опади можуть супроводжуватися шквалом та градом. На решті території України значних опадів не очікується, можливі лише локальні дощі.

У Києві 5 червня очікуються короткочасні дощі та грози, під час яких можливе шквальне посилення вітру та град. У зв’язку з цим українців закликали бути обережними.

Протягом тижня буде тепло або дуже тепло, з періодичними дощами переважно на заході та півночі, подекуди в центрі. На півдні та сході України очікується найменша ймовірність опадів, буде сухо та пожежонебезпечно.

З понеділка, 10 червня, прогнозується значне зниження температури в західних, північних та більшості центральних областей України.

Український метеоролог Ігор Кібальчич раніше спрогнозував нестійку погоду на тиждень 3-9 червня. За його словами, Україну відвідає повітряна маса субтропічного походження, яка принесе спеку до +34 градусів, проте щодня в різних областях очікуються дощі та грози з градом та шквальним вітром.

Як повідомляв OBOZ.UA, літо 2024 року в Україні очікується теплим, але не спекотним. Середня сезонна температура, ймовірно, перевищить норму на 1-2 градуси.