Середа, 26 Червня, 2024
КриміналПолітикаСвіт

Підозрювану у корупції дружину прем’єра Іспанії викликали в суд для свідчень

Суд нижчої інстанції викликав дружину прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса Бегонью Гомес, якій закидають корупцію та зловживання впливом, для надання свідчень у кримінальній справі.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Bloomberg.

Гомес має дати свідчення 5 липня в рамках широкого розслідування ймовірної корупції в приватному секторі та зловживанні впливом, яке розпочалось після скарги неурядової групи Manos Limpias (“Чисті руки”).

Речник офісу прем’єр-міністра Іспанії не відразу відповів на телефонний дзвінок і повідомлення з проханням прокоментувати ситуацію.

Іспанський уряд заявляв, що звинувачення проти Гомес є необґрунтованими і є частиною широкої атаки правих сил на прем’єр-міністра.

Нагадаємо, наприкінці квітня суд Мадрида підтвердив попереднє розслідування щодо Бегоньї Гомес за підозрою у зловживанні впливом і корупції. Розслідування почалось у відповідь на скаргу неурядової групи “Чисті руки”, яка в минулому подала низку безуспішних судових позовів проти політиків.

У позові дружину Санчеса звинувачують у торгівлі впливом і корупції під час її роботи в освітньому центрі IE Africa Center. Стверджується, що вона нібито посприяла отриманню урядових субсидій кільком компаніям, з якими працювала.

У Manos Limpias визнали, що подали позов на основі недостатньої інформації, а прокуратура Мадрида заявила, що вимагала закрити справу про корупцію проти дружини Санчеса.

Педро Санчес на тлі корупційного скандалу довкола дружини навіть задумався про відставку, але зрештою 29 квітня голова уряду Іспанії оголосив, що залишиться на посаді.

Скандал розгорнувся напередодні важливих виборів до Європарламенту.