Четвер, 20 Червня, 2024
ПогодаУкраїна

В Україну повертаються грози з градом: синоптики дали прогноз погоди на п’ятницю, 7 червня

В п’ятницю, 7 червня, в Україну знову прийде негода. Синоптики попереджають про дощі з грозами, подекуди можливі град та шквали.

Про це повідомляє Укргідрометцентр. В деяких регіонах через негоду буде оголошено перший рівень небезпеки, тобто жовтий, передає OBOZ.UA

Загалом на всій території України буде хмарно з проясненнями. У більшості областей без опадів, в західних, Вінницькій та Житомирській вдень короткочасні дощі, грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12-17°С, на півдні та сході країни 18-21°С, вдень 23-28°С. У південній частині, східних, Дніпропетровській та Кіровоградській областях повітря прогріється до 31°С.

На високогір’ї Карпат вночі 8-13°С, вдень 18-23°С.

На Київщині 7 червня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 12-17°С, вдень 23-28°С. У Києві вночі 15-17°, вдень повітря прогріється до 27°С.

Синоптики також попередили про небезпечні метеорологічні явища. 7 червня вдень у західних, Житомирській та Вінницькій областях грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Оголошено І рівень небезпечності (жовтий).

Окрім того, у деяких регіонах буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 6-9 червня у центральних (крім Черкаської області).  8 та 9 червня у Вінницькій, східних, південних (крім Одеської) областях.

9 червня в Сумській області та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Український метеоролог Ігор Кібальчич раніше спрогнозував нестійку погоду на тиждень 3-9 червня. За його словами, Україну відвідає повітряна маса субтропічного походження, яка принесе спеку до +34 градусів, проте щодня в різних областях очікуються дощі та грози з градом та шквальним вітром.

Як повідомляв OBOZ.UA, літо 2024 року в Україні очікується теплим, але не спекотним. Середня сезонна температура, ймовірно, перевищить норму на 1-2 градуси.