Четвер, 20 Червня, 2024
СвітСуспільствоУкраїна

Президент Франції запевнив у непохитній підтримці України

Нині французи ведуть переговори з іншими країнами-членами ЄС щодо можливості відправки в Україну військових інструкторів, передає Польське радіо.

У п’ятницю, 7 червня, під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Парижі Еммануель Макрон заявив, що Франція підтримуватиме Україну до кінця. Нагадаємо, що перебуваючи у Франції, президент України взяв участь у церемонії до 80-ї річниці висадки військ у Нормандії, а також відвідав Єлисейський палац.

Президент Франції пообіцяв українському лідеру конкретну допомогу, включно з наданням бойових літаків Mirage. Подробиці щодо поставок винищувачів, Еммануель Макрон не розголошував. Як пояснив політик,  цією інформацією може скористатися росія.

«Повідомляємо про поставку першої серії винищувачів Mirage 2000-5 і, що важливо, про підготовку пілотів, яка розпочнеться вже за мить. Йдеться як про пілотів, так і про механіків», — оголосив французький лідер.

Еммануель Макрон заявив, що Франція передасть Україні бомби та ракети, а також проведе навчання для української бригади, тобто для близько чотирьох з половиною тисяч солдатів.

Нині французи ведуть переговори з іншими державами-учасницями ЄС щодо можливості відправки в Україну військових інструкторів.

У суботу, 8 червня, президент Франції говоритиме про ситуацію в Україні з президентом США Джо Байденом, який здійснить робочий візит до Парижа.