Середа, 26 Червня, 2024
В окупаціїВійнаПодіїУкраїна

Сили оборони України продовжують знищувати російське ППО в окупованому Криму.

Генштаб ЗСУ повідомив про груповий ракетний удар по одному російсьському зенітному ракетному дивізіону С-300 неподалік Бельбека та двох зенітних ракетних дивізіонах С-400 поблизу Бельбека та Севастополя, передає Польське радіо.

Успішний український удар по російських ракетних установках у Криму. Швидше за все, українці використовували для цього західну зброю. Це вже другий подібний обстріл російських об’єктів на окупованому півострові за останній час.

Генштаб ЗСУ повідомив про груповий ракетний удар по одному російсьському зенітному ракетному дивізіону С-300 неподалік Бельбека, а також двох зенітних ракетних дивізіонах С-400 поблизу Бельбека та Севастополя. Підтверджено влучання в районах цілей. Окрім цього, зафіксована подальша детонація боєкомплектів. 

Як нагадує кореспондент Польського радіо Павел Бушко, попередній подібний успішний обстріл російських систем пуску ракет у Криму стався кількома днями раніше. Хоча українці офіційно не повідомляють, яку зброю вони використовували для цього, експерти вказують, що це, швидше за все, американські ракети ATACMS з дальністю до 300 кілометрів, які Україна отримала в березні.

У свою чергу, як повідомляє Генштаб ЗСУ, у ніч на 12 червня 2024 року окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного і наземного базування, а також ударні БпЛА. Усього — 30 засобів повітряного нападу.

Нагадаємо, що за добу, 11 червня, українські сили ППО збили 29 із 30 повітряних цілей РФ, запущених по Україні.