Середа, 26 Червня, 2024
В окупаціїВійнаУкраїна

Для посилення ППО: Росія перекинула в окупований Крим новий зразок озброєння

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив, що росія намагається посилити протиповітряну оборону в окупованому Криму. З цієї причини росіяни завезли на півострів елементи нового зенітно-ракетного комплексу С-500.

Як інформує видання «Флот 2017» про це Кирило Буданов сказав в ефірі телемарафону, передає Black Sea News

“Найновіші зараз елементи С-500 з’явилися. Це в принципі дослідне застосування їх буде. Але вони вже з’явилися там (у Криму, – “Флот 2017″)”, – зазначив Буданов.

Голова ГУР звернув увагу, що окупанти продовжують використовувати так званий “кримський” міст для перекидання насамперед особового складу військ та деяких інших вантажів.

“”Керченський” міст завжди використовувався і використовується, і допоки він є, він буде використовуватися. Те, що поромами основні вантажі возяться – так, це правда, але через міст теж проїжджають, і особовий склад перш за все. Вантажі – менше, але для особового складу – це основний шлях”, – підтвердив головний розвідник країни.

Нагадаємо, вночі 12 червня Сили оборони атакували засоби ППО окупантів в Криму. Під удар потрапили зенітні ракетні дивізіони противника С-300 та С-400 в окупованому Севастополі.