Середа, 26 Червня, 2024
ВійнаПолітикаУкраїна

Міністр оборони США закликає надати Україні більше озброєння

Ллойд Остін виступив з таким закликом перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі, передає Польське радіо.

Міністр оборони США закликає надати Україні більше озброєння. Ллойд Остін виступив з таким закликом перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі.

Міністр оборони США підкреслив, що у цій війні на кону стоїть дуже багато, а зараз — критичний момент.

«Це критичний момент, ставки у цій війні високі. Під загрозою не лише виживання України, а й уся наша безпека. Ніхто з нас не хотів би жити у світі, де перемагає путін. Ми всі були б у меншій безпеці, якби тирани думали, що вони можуть топтати кордони та залякувати сусідів», — сказав американський міністр.

НАТО незабаром перейме від США координацію озброєння України. Це має бути більш інституційна та передбачувана допомога. Одночасно це доказ того, що НАТО готується до можливої ​​перемоги Дональда Трампа на осінніх президентських виборах. Нагадаємо, що Трамп неодноразово погрожував припинити надавати військову допомогу Києву. Генсек НАТО Єнс Столтенберґ також домагається згоди союзників на створення фонду для України у розмірі 40 мільярдів євро на рік.