Понеділок, 24 Червня, 2024
ПогодаУкраїна

Більшу частину України накриють дощі з грозами: синоптики оновили прогноз погоди на суботу.

Згідно з останнім прогнозом синоптиків, у суботу, 15 червня, в Україні скрізь очікуються дощі з грозами, а у південних, східних та більшості центральних областей – “значні дощі, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с”. Без опадів буде лише у західних областях.

Про це попередили в Укргідрометцентрі. Синоптики додали, що у наступний понеділок вночі на Лівобережжі, вдень скрізь в Україні, окрім південної частини, також очікується дощі та грози, передає OBOZ.UA

Сьогодні та завтра в країні буде північний та, північно-східний вітер з переходом у західний. Очіукється помірний вітер зі швидкістю лише 5-10 м/с, проте “в окремих районах буде град та шквали 15-20 м/с”.

Температура у східних областях країни вночі 15-20°, вдень 24-30°. На решті території вночі 12-18°, найближчої ночі в західних областях 7-12°, вдень 19-26°.

На Київщині у суботу буде одночасно і хмарно, і сонячно, очіукється і короткочасний дощ, і грозова злива. Температура в області вночі буде 13-18°, а вдень 19-24°.

Через зливи в Україні синоптики далали окреме попередження про небезпечні гідрологічні явища.

Зокрема, на ділянці Днiстра Галич-Залiщики продовжиться пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,0 м над поточними вiдмiтками. У другiй половинi доби 15 червня очiкується проходження максимального рiвня води паводку на зазначеной річці у створі поста Залiщики (Тернопiльська обл.).

Також на річках суббасейнів середнього та нижнього Дніпра – річки Сула, Псел, Ворскла, Оріль, Самара та їх притоки в Сумській, Полтавській, Харківській та, Дніпропетровській областях – очікується проходження дощового паводку висотою до 0,8 м. На малих річках суббасейну Сіверського Дінця у Харківській області також очікується підвищення рівнів води на 0,1-0,3 м за добу.

Як повідомляв OBOZ.UA, у ніч проти 12 червня в Києві середній рівень опадів сягнув 46 мм, що в кілька разів перевищує добову норму. Це була перша за останні 30 років злива у столиці з такою кількістю опадів