Середа, 26 Червня, 2024
ВійнаНа фронтіРуzкій мірУкраїна

На фронті – вже 51 зіткнення, ворог активізувався на Покровському та Сіверському напрямках

На фронті від початку цієї доби сталося вже 51 бойове зіткнення з російськими загарбниками, найактивніші бойові дії відбуваються на Покровському та Сіверському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 13:00 неділі, 16 червня.

З напрямку Козіно (РФ) росіяни завдали артилерійського удару по Катеринівці Чернігівської області, з Єлізавєтовки (РФ) – по Степному у Сумській області, з Горожанки (РФ) – по селу Середина-Буда.

Армія РФ вдарила зі сторони Бєлгорода керованими авіаційними бомбами по Липцях Харківської області.

За сьогодні на Харківському напрямку ворог двічі атакував поблизу Вовчанська. Одну атаку підрозділи Сил оборони успішно відбили, ще один бій продовжується.

На Куп’янському напрямку триває боєзіткнення поблизу Берестового.

Війська РФ двічі безуспішно намагались атакувати українські позиції у районах Макіївки та Невського на Лиманському напрямку. Втрат позицій не допущено.

Продовжують нарощувати активність російські війська поблизу Верхньокам’янського і Роздолівки на Сіверському напрямку. Від початку доби українські бійці відбили уже п’ять ворожих штурмів, ще чотири боєзіткнення тривають.

На Краматорському напрямку не мали успіху російські штурмувальні дії західніше Іванівського.

На Покровському напрямку від початку доби російські війська 19 разів атакували позиції українських воїнів неподалік Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Сокола та Уманського. На даний час українські бійці відбили 17 атак, ще дві тривають.

На Курахівському напрямку росіяни штурмують підрозділи Сил оборони поблизу Красногорівки, Парасковіївки та Водяного. Українські захисники на цій ділянці відбили дві атаки, ще три боєзіткнення тривають.

На Времівському напрямку російська авіація завдала два удари 54 некерованими авіаційними ракетами в районі Старомайорського.

На Придніпровському напрямку, в районі плацдарму на лівобережжі Дніпра, агресор намагався тричі безуспішно атакувати позиції Сил оборони поблизу Кринок.

На решті напрямків обстановка без особливих змін.

Як повідомляв Укрінформ, зранку на фронті найбільше боєзіткнень сталося на Покровському напрямку.