Середа, 26 Червня, 2024
ВійнаНа фронтіРуzкій мірУкраїна

На фронті від початку доби сталося вже 42 боєзіткнення

На фронті від початку цієї доби сталося вже 42 бойові зіткнення з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 10:00 понеділка, 17 червня.

Минулої доби на фронті сталися 123 бойові зіткнення.

Ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах два ракетні удари із застосуванням трьох ракет, 45 авіаційних ударів (зокрема із застосуванням 66 КАБів), здійснив понад 3500 обстрілів, в тому числі 93 із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Авіація Сил оборони уразила 10 районів зосередження особового складу російських військ.

Від початку цієї доби вже сталося 42 бойові зіткнення. Війська РФ здійснили 27 ударів дронами-камікадзе та понад 500 разів обстріляли позиції українських військ та населені пункти.

На Харківському напрямку росіяни двічі атакували позиції підрозділів Сил оборони в районі Вовчанська. Бойові дії тривають.

За уточненою інформацією, на даному напрямку вчора росіяни втратили 175 осіб вбитими та пораненими, знищені два автомобілі та одна одиниця спецтехніки агресора. Крім того, уражені 33 укриття особового складу ворога та склад з боєприпасами.

На Куп’янському напрямку відбувається бій з російськими загарбниками в районі Піщаного. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку росіяни активно атакують у районах Греківки, Макіївки та Торського. Загалом тривають сім боєзіткнень. Ситуація під контролем Сил оборони України.

Два російські штурми українських позицій тривають неподалік Виїмки та Роздолівки на Сіверському напрямку.

На Краматорському напрямку від початку доби вже сталося два безуспішні для росіян бойові зіткнення поблизу Кліщіївки.

За сьогодні на Покровському напрямку ворог здійснив 14 спроб витіснити з позицій українських захисників. Одна атака в бік Новоолександрівки відбита. Тривають бойові дії в районах Євгенівки, Новоселівки Першої, Уманського та Новоолександрівки. Біля останньої ворог найбільш активний.

Вчора на Покровському напрямку, за уточненою інформацією, армія РФ зазнала суттєвих втрат: 321 особа вбита й поранена, українські воїни знищили і пошкодили по одній бойовій броньованій машині. Також уражені п’ять бліндажів загарбників.

На Курахівському напрямку війська РФ намагаються прорвати оборону в районах Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Чотири ворожі атаки Сили оборони успішно відбили. Триває штурм біля Красногорівки.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали 60 осіб вбитими та пораненими, знищена ворожа станція РЕБ.

На Оріхівському напрямку агресор безуспішно намагався витіснити українських воїнів із займаних позицій в районах Роботиного та Малої Токмачки.

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.

«Завдяки гнучкості системи нашої оборони і злагодженості дій підрозділів, українські воїни впевнено тримають позиції. Подекуди проводять активні дії. Так, зокрема на Донеччині українські воїни захопили ворожий танк та взяли у полон декілька російських окупантів», – зазначили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських загарбників в Україні з 24 лютого 2022 року орієнтовно становлять 527390 осіб.