Середа, 26 Червня, 2024
ПогодаУкраїна

Шалена спека повернеться: синоптики дали прогноз для України і назвали дату, коли припиняться дощі.

Після тривалого періоду з грозовими дощами та похолоданням в Україну повернеться літня спека. Найближчими днями опади припиняться майже у всіх областях, а стовпчики термометрів покажуть понад 30 градусів тепла.

Однак перед спекою на українців чекає ще один дощовий і прохолодний день. Про це повідомляє Український гідрометцентр, передає OBOZ.UA

У понеділок, 17 червня, у всіх куточках України синоптики прогнозують дощі. Місцями будуть грози та сильні опади. Температура повітря по країні в середньому складе +23…+25 градусів.

У Чернігівській та Сумській області буде ще прохолодніше. Тут очікується протягом дня лише +21…+23. При цьому на півдні України буде суттєво тепліше.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та в Криму протягом дня очікується до +28 градусів. У південних регіонах також очікуються дощі, подекуди з грозами.

У вівторок, 18 червня, дощі відступлять майже з усієї території України. Лише на північному сході очікуються короткочасні опади із грозами. В інших регіонах мінлива хмарність.

Також у цей день почне суттєво підвищуватися температура. У західних, центральних та північних областях стовпчики термометрів покажуть +27…+28. Найсильніша спека буде на півдні – до +31 градуса.

У середу, 19 червня, у більшості областей утримається суха погода. Опади у цей день можливі лише у Львівській, Волинській та Рівненській областях.

За прогнозом синоптиків, у цей день найвища температура прогнозується у західних областях – до 32 градусів спеки. Також стовпчики термометрів перевалять за +30 на півдні, у центрі та на півночі України. Лише на сході нашої країни температура буде трохи нижчою.

Як повідомляв OBOZ.UA, літо 2024 року в Україні очікується теплим, але не спекотним. Середня сезонна температура, ймовірно, перевищить норму на 1-2 градуси.