Середа, 26 Червня, 2024
ПодіїСвіт

США врятували екіпаж грецького судна після нападу хуситів

Центральне командування Військово-морських сил (ВМС) США заявило, що врятувало екіпаж суховантажу Tutor під ліберійським прапором, що належить грецькій компанії, після атаки єменських бойовиків-хуситів.

Як передає Black Sea News, про це йдеться в повідомленні військових у X (Twitter).

Корабель зазнав пошкоджень після атаки безпілотника, який запустили єменські бойовики-хусити, яких підтримує Іран, під час нападу в Червоному морі 12 червня.

Військово-морські сили США заявили, що атака спричинила значне затоплення судна та пошкодження машинного відділення, а один цивільний моряк вважається зниклим безвісти.

Гелікоптер 74-ї вертолітної морської ударної ескадрильї доставив 24 цивільних моряків з судна на ракетний крейсер ВМС США USS Philippine Sea, звідки їх переправили на авіаносець “Дуайт Ейзенхауер”, який своєю чергою доставив моряків на берег для подальшого лікування.

Раніше Центральне командування США повідомило, що врятувало екіпаж українсько-польського суховантажа M/V Verbena, у який влучили кілька ракет бойовиків-хуситів.

Корабель двічі потрапив під обстріл, у нього поцілили три ракети хуситів, один з членів екіпажу отримав серйозні поранення. Про громадянство членів екіпажу не повідомляли. 

Перед тим у травні-червні у регіоні постраждали кілька суден з Греції. 

Нагадаємо, США та союзники почали патрулювати регіон для захисту торгових суден під кінець 2023 року, після того, як атаки підтримуваних Іраном бойовиків-хусити почали створювати загрозу для цього торгового шляху. Із січня у регіоні почала діяти також спеціальна військово-морська місія ЄС.