Четвер, 27 Червня, 2024
На фронтіУкраїна

На фронті від початку доби – 58 зіткнень, бої тривають на п’ятьох напрямках

На фронті від початку цієї доби стались 58 бойових зіткнень з російськими загарбниками, на даний час бої тривають на п’ятьох напрямках.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про ситуацію станом на 13:00 четверга, 20 червня.

“Від початку доби кількість бойових зіткнень вже зросла до 58. На цей час половина із них тривають майже вздовж всієї лінії фронту. Найбільшу активність окупанти проявляють на Покровському та Краматорському напрямках. Сили оборони стримують ворожі атаки”, – ідеться у повідомленні.

Від артилерійських обстрілів з території Російської Федерації продовжує потерпати прикордоння Чернігівської та Сумської областей. З початку доби з артилерії ворог бив, зокрема з напрямків Забрами, Тьоткіного і Черноземного городка (РФ).

Також росіяни зі своєї території продовжують бомбардувати Харківську область. З напрямку Бєлгорода ворог завдав двох ударів з використанням чотирьох КАБів по Липцях і Нескучному та скинув дві авіабомби на Вовчанськ. У районі села Тихе, що неподалік цього міста, відбили одну ворожу атаку.

На Куп’янському напрямку тривають сім бойових зіткнень у районах Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки та Піщаного. Дві штурмові дії росіян вже відбиті. 

На Лиманському напрямку українські захисники жорстко зупинили ворога у районі Невського. Біля Сергіївки загарбники продовжують атакувати.

На Краматорському напрямку війська РФ концентрують зусилля неподалік Калинівки та Часового Яру. Сім спроб потіснити українські підрозділи із займаних позицій зазнали невдачі. Шість боєзіткнень тривають поблизу Кліщіївки, Нового, Торецька та Іванівського.

На Покровському напрямку армія РФ підтримує високу інтенсивність штурмових дій. Від початку доби загарбники вже 19 разів намагалися покращити тактичне положення у районах Новоолександрівки, Олександрополя, Сокола, Воздвиженки, Калинового та Новоселівки Першої. 11 ворожих атак українські воїни успішно відбили, вісім – ще тривають. Найбільш активний ворог біля Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили вже вісім наступальних дій російських військ. Поблизу Красногорівки та Паросковіївки три боєзіткнення ще продовжуються.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.