П’ятниця, 28 Червня, 2024
Світ

«Цей крок є необхідним»: віце-голова Міноборони Польщі про навчання «Веймарського трикутника»

Як очікується, у рамках спільних навчань війська Німеччини, Польщі та Франції відпрацьовуватимуть різні сценарії загроз, зокрема у кіберпросторі

Заступник міністра національної оборони Республіки Польща Станіслав Взьонтек заявив, що завдяки спільним військовим навчанням «Веймарського трикутника» можна буде уточнити розподіл завдань між різновидами військ, передає Польське радіо.

Нагадаємо, що Німеччина, Польща та Франція проведуть військові навчання у 2025 році.

«Дуже важливо, щоби ми мали спільні процедури, знали, як реагувати в ситуації загрози, та хто переймає командування — це все елементи, які можуть дозволити координувати роботу військ. Ймовірно, війська відпрацьовуватимуть різні сценарії загроз, зокрема у кіберпросторі», — зазначив Станіслав Взьонтек у вівторок вранці, 25 червня, в ефірі Польського радіо 24.

Питання кібератак міністр нацоборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш порушив зі своїми колегами з Франції та Німеччини під час зустрічі в Парижі, що відбулася 24 червня. Високопосадовець звернув увагу, зокрема, на гібридні атаки на східному кордоні Польщі. Міністри оборони Франції та Німеччини, зі свого боку, висловили готовність посилити координацію в боротьбі з російськими спробами дестабілізації.