Неділя, 30 Червня, 2024
ПолітикаСвіт

Байден проти Трампа: у США відбудуться історичні теледебати

In this combination of photos, President Joe Biden speaks on Aug. 10, 2023, in Salt Lake City, left, and former President Donald Trump speaks on June 13, 2023, in Bedminster, N.J. (AP Photo)

Ставки дуже високі для обох кандидатів, оскільки опитування показують дуже жорстку боротьбу, передає Польське радіо.

«Одна з найважливіших подій виборчої кампанії в США», — так говорять про теледебати, які відбудуться у США вночі з 27 на 28 червня. У поєдинку зустрінуться двоє головних кандидатів на посаду президента — Джо Байден і Дональд Трамп. За словами кореспондента Польського радіо Марека Валкуського, чимало американців заявляють, що обов’язково за цим слідкуватимуть.

Перші дебати президентської кампанії, організовані CNN, відбудуться в штаб-квартирі станції в Атланті. Подію також транслюватимуть інші телеканали. Початок дебатів, які триватимуть 90 хвилин, запланований на 21:00 за місцевим часом, тобто о 3:00 за польським.

Згідно з правилами, узгодженими з виборчим штабом, глядачів у залі не буде. Мікрофон буде вмикатися для того учасника, який відповідатиме на запитання. Кандидати отримають лише ручку, папір і пляшку води.

Ставки дуже високі для обох кандидатів, оскільки опитування показують дуже жорстку боротьбу. 81-річний Джозеф Байден прагне показати, що попри похилий вік, у нього достатньо енергії та ясності розуму, щоб керувати країною протягом наступних чотирьох років. Дональд Трамп натомість хоче продемонструвати, що він не хаотичний і не зосереджений на особистій помсті своїм політичним опонентам, а готовий запропонувати програму, спрямовану на пересічних громадян США.