Неділя, 30 Червня, 2024
ВійнаРуzкій мірСвітУкраїна

Росія може залучити у війну проти України солдатів армії КНДР?

Речник Міноборони США Патрік Райдер   заявив, що Пентагон стежитиме за можливим пересуванням північнокорейських військ для участі у війні в Україні. Заява слугує застереженням для Пхеньяна, передає ЗІФ.

Солдати КНДР потрібні росії як «гарматне м’ясо», на цьому наголосили американці. У Центрі протидії дезінформації вважають, що пошук кремлем додаткових сил для агресії проти України вкотре руйнує міф роспропаганди про «непереможність» російської армії і вказує на проблеми путіна.

«Попри всі бравурні заяви росія не здатна серйозно наростити чисельність військ на фронті без тотальної мобілізації, якої боїться путін», – пише ЦПД. 

Керівник Центру, офіцер Сил оборони Андрій Коваленко каже, що ідея залучити до війни війська нового стратегічного союзника, якою для кремлівського режиму стала КНДР, свідчить про проблеми, з якими стикається російська армія. А також нерозуміння, як виходити зі ситуації. 

На думку Андрія Коваленка, росфедерація розширюватиме використання ресурсів КНДР для війни, тому потрібно уважно стежити за діями кремля і Ким Чен Ина.