Неділя, 30 Червня, 2024
ПодіїСвіт

У Данії загорілося міністерство податкової політики

В центрі столиці Данії Копенгагені спалахнула пожежа в будівлі міністерства податкової політики.

Як пише “Європейська правда“, про це повідомляє DR.

Поліція заявила, що відбулася евакуація людей з охопленої вогнем будівлі, а також з інших прилеглих будівель. Повідомлень про постраждалих не надходило.

За словами командиру пожежного загону Тіма Оле Сімонсена, пожежу взяли під контроль та загасили вогонь на даху, і бригада продовжує свою роботу на місці.

“Ми повинні перевірити, чи немає вогню в будівлі”, – сказав він.

Оскільки на гасіння пожежі було використано багато води, та просочується всередину будівлі, тому пожежникам також потрібно про це подбати.

Будівля розташована приблизно в 10 хвилинах ходьби від старої біржі Копенгагена, яка була зруйнована пожежею в квітні.

Минулого тижня у Данії сталася друга поспіль за місяць пожежа в приміщеннях фармацевтичного гіганта Novo Nordisk у місті Багсверд, та вже третю на об’єктах цього підприємства за травень-червень.

Пожежа спалахнула на об’єкті Novo Nordisk в місті Багсверд, що розташоване поблизу Копенгагена – там само, що й 22 травня, проте не в офісній будівлі. 

Нагадаємо, у квітні в Копенгагені вщент згоріла частина 400-річної будівлі біржі, що була однією з найстаріших окрас данської столиці. Її планують відновлювати, використовуючи французький досвід відбудови Нотр-Даму після пожежі 2019 року. 

У Празі, столиці Чехії, на початку червня спробували підпалити міські автобуси. Прем’єр країни допускає, що за цим інцидентом стоїть Росія.