Вівторок, 2 Липня, 2024
В регіонахВажливеВійськові злочинціЖертви війни

Перехоплення розмови: російські солдати зізналися у збитті ракети над пляжем у Криму

23 червня Збройні Сили України (ЗСУ) атакували військові об’єкти в окупованому Криму за допомогою американських ракет ATACMS. За даними перехоплення, російські солдати свідомо збили одну з ракет над пляжем, де перебували сотні цивільних. Цей факт підтверджує оприлюднене аудіоперехоплення, яке вже з’явилося в мережі.

Російські солдати визнали свою участь у збитті ракети, що призвело до загибелі цивільних осіб. Цей акт був свідомою провокацією Росії з метою блокування надання Україні ракет ATACMS. Кремль намагався використати інформаційний та політичний тиск, але його план виявився невдалим.

Попри заперечення з боку влади РФ, нове перехоплення свідчить про умисне знищення ракети ATACMS над пляжем у Криму. В соцмережі X (колишній Twitter) оприлюднили уривок інтернет-розмови між російськими солдатами, які обговорювали збиття ракети:

“Кажуть, що взагалі пдець… А пдець у чому? Відпрацювали ж, у принципі, добре, збили ракети. Так вони одну ракету збили прямо над пляжем — ATACMS цей їб**ий касетний… Вась, ну, як зафіксували, так і збили.”

Цей діалог підтверджує, що ЗСУ не цілилися на пляж, але російські сили ППО не зважали на можливі жертви серед цивільного населення.

В результаті падіння уламків ракети загинули четверо людей, 151 звернулася по медичну допомогу, з них 82 госпіталізовано.

Цей новий злочин РФ проти українського населення Криму був частиною спланованої інформаційно-психологічної операції. Кремль намагався заблокувати надання Україні ракет ATACMS, використовуючи інформаційний та політичний тиск на керівництво США. Метою було переконати Вашингтон не дозволяти ЗСУ завдавати ударів по військових об’єктах на території РФ.

Однак план Путіна провалився. Вашингтон знає, що насправді сталося в Криму, і не піддався на маніпуляції. Представник Ради національної безпеки Білого дому зазначив, що загибель цивільних є трагедією, яка стосується і тисяч невинних українців, вбитих російськими військами з початку агресії.