Середа, 3 Липня, 2024
ВійнаРуzкій мір

ISW: путін вірить у війну на винищення

Теорія перемоги путіна, яка передбачає, що росія зможе нескінченно «здійснювати повзучий прогрес» на українському фронті, спонукатиме його затягувати війну. Про це заявили в американському Інституту вивчення війни (ISW). Аналітики додали, що Захід має поспішити з підтримкою України, передає Польське радіо.

Владімір путін вірить у війну на виснаження — так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни. На їхню думку, російський диктатор не піде на мирні переговори і висуватиме умови, рівнозначні капітуляції України.

Американські аналітики попереджають, що будь-які переговори з путіним на його умовах — це лише підступ, що дасть росії можливість відновити кадровий і технічний склад своєї армії. Аналітики відкрито говорять про «технічну перерву», яка потрібна Москві для підготовки подальших наступів. Інститут вивчення війни наголошує, що вивчення заяв путіна показує, що він вірить у перемогу через знищення України. Відповідно до «теорії перемоги» путіна росія здатна продовжувати кровопролитну війну, поступово просуваючись в Україну так довго, як це буде потрібно. В інституті наголошують, що лише допомога Заходу допоможе врятувати Україну від знищення та послабити режим путіна.

В Інституті теж наголосили, що Україна потребує підтримки, необхідної для проведення контрнаступальних операцій, які б скасували «теорію перемоги» путіна та запобігли б затягненню війни, до того ж, це потрібно для забезпечення миру на прийнятних для України умовах.