Четвер, 4 Липня, 2024
ВійнаРуzкій мірСвіт

РФ обманом вербує іноземців у лави своєї армії

За останні місяці така доля спіткала громадян Непалу, Афганістану, Куби, Венесуели, Конго та Сирії, передає Польське радіо.

У Росії створюють війська, в яких служать іноземні громадяни. У російських містах співробітники спеціальних служб, поліції та військкоматів влаштовують рейди на емігрантів. Як підкреслює кореспондент Польського радіо Мацєй Ястшембський, москва вербує громадян інших країн, найчастіше з тих, де спостерігається високий рівень бідності.

Облави на емігрантів у росії організовують з 2023 року. За цей період було затримано близько 30 тисяч осіб, 10 тисяч з яких дотепер уже відправили на фронт. Поліція, армія та спецслужби «полюють» на іноземців у міграційних центрах, на робочих місцях, а також у школах, університетах, на ринках і в ресторанах.

Портал «Новая ґазєта. Європа» виявив, що пункти вербування, зокрема, були створені в російських диппредставництвах у країнах Південної Америки, Африки та Близького Сходу. Під виглядом пошуку працівників російські служби залучають іноземців, яких замість роботи призивають в армію та відправляють на фронт в Україну.

За останні місяці така доля найчастіше зустрічала громадян Непалу, Афганістану, Куби, Венесуели, Конго та Сирії.