Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

У найглибшій точці світового океану виявлений пластик

Дослідники Інституту глибоководних наук та інженерії в Хайнані зібрали зразки дна води і мула з глибин від 2,5 тис. До 11 тис. Метрів нижче рівня моря. Про це повідомляє The Guardian.

У повідомленні наголошується, що виміри проводилися в глибинах Маріанської западини в західній частині Тихого океану, найглибшого місця на планеті.
За результатами дослідження встановлено, наскільки глибоко йде забруднення Землі. Згідно з отриманими даними, вчені виявили, що концентрація мікропластіка в воді зростає з глибиною занурення.

«Більшість мікропластіка, знайденого на глибині, складалося з волокон, довжиною кілька міліметрів, швидше за все, з одягу, пляшок, упаковки та рибальського спорядження. Найчастіше зустрічаються поліестер і поліетилентерефталат, які використовуються для виготовлення пляшок і одягу », – йдеться в повідомленні.

За словами вчених, природні пластмаси забруднюють найбільш віддалені і найглибші місця на планеті. Дослідники попереджають про поки недосліджених, але неминучі наслідки для підводного екосистеми.
Раніше «Журналіст» повідомляв про те, що Євросоюз вводить заборону на використання пластику.

Залишити відповідь