Субота, 20 Квітня, 2024
Авторське

Kyiv Smart card: квест «знайди знижку»

Купити та зареєструвати Kyiv Smart card замало, аби сплачувати за поїздку в громадському транспорті 6,50 грн, а не 8. Деякі кияни вже зробили це недешеве відкриття, поповнивши «Гаманець», а не купивши поїздки, як слід було зробити.

Ситуація така виникла через те, що розробники криворукі не перейнялися зручністю інтерфейсу та доступністю інформації для споживача. А ще тим, щоб система самостійно конвертувала гроші в поїздки, як це відбувається з карткою на метро.

Утім, можливо, це має логічне пояснення – адже до кінця 2019 року валідатори мають поставити не лише в усьому громадському транспорті включно з міською електричкою, а й у маршрутках. І тоді коштами з «Гаманця» можна буде оплатити не лише проїзд у громадському транспорті чи маршрутці, а й послуги ЖКГ тощо. Якщо вірити Голові департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрію Назарову, за допомогою персоналізованої картки можна буде також подати петицію, проголосувати за проекти громадського бюджету, записатись до лікаря, записати дитину в садочок тощо.

Отже, доки система працює в тестовому режимі – а вона це офіційно робить до листопада 2019 року – усі, хто наважився нею скористатися, роблять це на свій страх і ризик, тому нехай будуть готові до всіляких глюків та до ролі кроликів, на яких усе це й доводитиметься до розуму. Якщо доводитиметься, звісно…

Але навіть зробивши все правильно, слід бути готовими до того, що невикористані впродовж року поїздки обнуляться.

І ще слід враховувати, що зняти кошти з Kyiv Smart card неможливо.

Можливо, список підводних каменів цієї картки поповнюватиметься в процесі експлуатації. Триматимемо руку на пульсі.

Залишити відповідь