Четвер, 28 Березня, 2024
Події

Посол України у Німеччині відмовився від участі у церемонії вшанування завершення Другої світової війни

Посол України у Німеччині Андрій Мельник відмовився від участі у церемонії вшанування завершення Другої світової війни у Берліні сьогодні, 2 травня, спільно з представниками Росії.

Про це повідомляється у заяві Міністерства закордонних справ України.

«Навіть у найкошмарнішому сні я не міг би собі уявити покладання вінків поруч із представником країни, яка понад шість років веде цинічну і криваву війну на Сході України. Станом на сьогодні 14 тисяч українців було вбито у ході все ще триваючої російської агресії», – цитує МЗС позицію українського посла в Німеччині Андрія Мельника.

Як повідомили в МЗС з посиланням на берлінську газету Tagesspiegel, кілька тижнів тому три посли в Німеччині – України, Росії і Білорусі – отримали запрошення Бургомістра Берліна Міхаеля Мюллера 2 травня 2020 року вшанувати завершення Другої світової війни покладанням вінків. Але, як повідомляється, церемонію було вирішено провести «не поряд із одним з поважних меморіалів міста, а перед непомітним на перший погляд житловим будинком на вулиці Шуленбурґринґ у районі Берлін-Темпельгоф, де у квартирі на першому поверсі цього будинку в останні дні війни був розташований штаб командування 8-ї гвардійської армії СРСР».

Залишити відповідь