Четвер, 28 Березня, 2024
ВійнаІнформаційний фронтНа росії

Росія погрожує США космічною війною: чи дозволять їй це технічні спроможності

Росія вийшла на новий рівень у своїй улюбленій справі – мистецтві шантажу. Тепер вона погрожує США розпочати космічну війну.

Проте навряд чи країна має для цього необхідне технічне забезпечення. Про це 24 каналу військовий експерт Микола Саламаха.

Проєкти не увінчалися успіхом

Сьогодні представники російського мзс погрожують застосуванням космічно-повітряних сил Росії в космосі. За словами Саламахи, Радянський Союз дійсно свого часу мав розробки й будував станції, які можна було використовувати для перехоплення супутників в космосі. Але ціна таких проєктів була захмарною, додає військовий експерт, і врешті-решт усе припинилося з розвалом Радянського Союзу.

Я не думаю, що Росія змогла поновити й потягнути ці проєкти, тому що їй досі не вдалося розгорнути достатню кількість супутників, аби розповсюдити свою систему “ГЛОНАСС” на територію всієї земної кулі,
– запевняє Саламаха.

Він переконаний, що росіяни не зможуть перехоплювати інші космічні апарати. Для цього в них немає жодних технічних можливостей.

“А застосування комплексів ППО та ПРО, які є в Росії, а їх не так багато, навіть проти супутників, які запускає Ілон Маск – це повна маячня з технічної точки зору”, – підсумував військовий експерт Микола Саламаха.

Росія погрожує США ударами по супутниках

Росія продовжує вдаватися до провокаційних заяв щодо міжнародного порядку у космосі. Цього разу загарбники заявили, що будуть збивати супутники США. Так, заступник директора департаменту з нерозповсюдження та контролю над озброєннями мзс Росії Костянтин Воронцов заявив, що супутники США можуть стати законними цілями для удару у відповідь з боку Росії, якщо їх використовуватимуть на війні в Україні.

До подібних абсурдних заяв представник мзс вдається не вперше. Раніше Воронцов заявляв, що використання комерційних і цивільних супутникових засобів Сполученими Штатами та їхніми союзниками під час російського вторгнення в Україну “є опосередкованою участю у військових конфліктах”. За його словами, так звана “квазіцивільна інфраструктура може стати законною мішенню для ударів у відповідь”.

Залишити відповідь