П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаСвітУкраїна

Надавати зброю Україні до перемоги над Москвою – головна тема липневого саміту созників з НАТО

На липневому саміті НАТО будуть порушені дві ключові теми для України. Про це сьогодні у Німеччині,  на військовій базі “Рамштайн”, під час зустрічі Контактної групи з оборони України, заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він, зокрема, сказав: «Моє послання йому було таким – НАТО буде стояти поряд з Україною тривалий час, поки вона продовжує відбивати російську агресію. І ми будемо поряд з Україною у майбутньому, щоб допомогти їй розбудувати краще та яскравіше майбутнє», – повідомляє кореспондент Укрінформу, передає ЗІФ.

Він повідомив також, що разом Із Президентом Зеленським обговорив підготовку до майбутнього саміту НАТО, що має відбутися у липні поточного року у Вільнюсі.

«Я запросив його (Зеленського – ред.) відвідати цю зустріч. Радий, що він прийняв це запрошення та візьме участь у саміті НАТО в Вільнюсі», – сказав керівник НАТО. Він зауважив, що під час саміту НАТО у Вільнюсі будуть, принаймні, дві ключові теми, що є важливими для України.

Як очікується, союзники по Альянсу підтвердять зобов’язання підтримувати Україну так довго, як це буде необхідним, із наданням суттєвої військової допомоги, щоб Україна могла перемогти як суверенна та незалежна європейська держава.

«Я також очікую, що союзники ухвалять багаторічну програму для допомогти Україні у переході від військового обладнання, стандартів та доктрин пострадянської ери до стандартів та доктрин НАТО, та забезпечити повну взаємосумісність між Збройними силами України та силами НАТО», – додав Столтенберг. Нагадаємо, сьогодні, 21 квітня, у Німеччині відбувається чергова зустріч Контактної групи з оборони України в форматі “Рамштайн”, в якій беруть участь більше 50-ти країн, включаючи союзників по НАТО та представників країн-партнерів. Ця контактна група є головною платформою для координації всіх військових спроможностей, які союзники по НАТО та представники міжнародного співтовариства поставляють для України для захисту від російської агресії відповідно до права на самооборону, що передбачено в Хартії ООН.

Залишити відповідь