П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаІнформаційний фронтУкраїна

ISW: темпи російських операцій поблизу Бахмута залишаються вкрай низькими

Темпи операцій російських військ у районі Бахмута на сході України залишаються вкрай низькими, — оцінив Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті. За даними аналітиків, найманці з ПВК «Вагнера» поступово відступають з міста, передає Польське радіо.

Темпи операцій російських військ у районі Бахмута на сході України залишаються вкрай низькими, — оцінив Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті. За даними аналітиків, найманці з ПВК «Вагнера» поступово відступають з міста.

Посилаючись на дані української сторони, американський аналітичний центр робить висновок, що в районі Бахмута, на Донеччині, інтенсивність російських атак залишається низькою. У неділю за добу зафіксовано лише одну сутичку.

Виходячи з аналізу відеозаписів з фронту, Інститут оцінює, що росіяни, можливо, мають незначні тактичні успіхи поблизу Кліщіївки, але українські сили зберігають свої позиції в цьому районі. Українська армія, яка оборонялася, у свою чергу мала завдати контрудару в районі Оріхово-Василівка 27 травня.

За даними аналітиків, останнім часом зниження темпів російських операцій і ротація, яка триває, можуть сприяти українській стороні, дозволяючи їй відновити операції в місті.

Аналітичний центр зазначає, що власник «вагенрівців» Євґєній Пріґожин переніс виведення своїх підрозділів з міста на 5 червня; раніше він говорив про 1 червня. Відповідно до цих повідомлень, їх мають замінити регулярні частини російської армії. На підставі записів, доступних в Інтернеті, Інститут переоцінює, що сюди могли бути передислоковані елементи регулярних і іррегулярних формувань РФ з району Авдіївки.

Інститут повідомляє про ще одну з численних заяв Пріґожина, у якій він критикує російських чиновників і конкретно «одну людину», ймовірно, маючи на увазі путіна. На думку аналітичного центру, нещодавнє розчарування керівника ГВК Вагнера може бути пов’язане з тим, що російське військове командування навмисно не дозволило йому взяти Бахмут до 9 травня.

«Пріґжин може бути засмучений тим, що він не отримав якусь обіцяну винагороду за свою перемогу в Бахмуті, і що міністерство оборони могло навмисно саботувати його дії», — пише ISW, припускаючи, що путін міг обмежити Пріґожина, щоб запобігти зміцненню його позицій.

Залишити відповідь