Понеділок, 1 Липня, 2024
СвітСуспільство

Грузини вигнали з Батумі російський туристичний паром

#image_title

Демонстранти у Батумі співали гімни України та Грузії, вимагали вивести російські війська з українських регіонів і припинити окупацію грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії

У Грузії мешканці міста Батумі вийшли на вулиці на знак протесту проти присутності російських туристів, які прибули на туристичному поромі до порту Батумі, передає “Польське радіо”. 

Демонстранти співали гімни України та Грузії, вимагали вивести російські війська з українських регіонів і припинити окупацію грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії.

«Я пишаюся нашою нацією, яка мирно протестувала проти чергової російської провокації», – написала в інтернеті президент Грузії Саломе Зурабішвілі.

Противники присутності російських туристів організували подібну акцію в Тбілісі перед будівлею парламенту. Через протести пором покинув порт Батумі. 

Очільниця грузинської держави також нагадала, що російський лайнер увійшов до Батумі після припинення зернової угоди. У своїй публікації вона назвала безпеку Чорного моря життєво важливою як Грузії, так країн Європейського Союзу.

Залишити відповідь