Середа, 3 Липня, 2024
ВійнаЖертви війниРуzкій мір

29 липня – річниця масового вбивства росіянами українських військовополонених в Оленівці

#image_title

У ніч на 29 липня 2022 року один із бараків виправної колонії в окупованій росіянами Оленівці вибухнув. Тоді загинули щонайменше 50 українських військовополонених – захисників Маріуполя та «Азовсталі», передає Польське радіо.

У суботу, 29 липня – перша річниця масового вбивства росіянами українських військовополонених, яких утримували на території колонії в тимчасово окупованій Оленівці.

У колонії здебільшого знаходилися захисники Маріуполя та «Азовсталі». Частину з них туди привезли практично напередодні трагедії.

У ніч на 29 липня 2022 року один із бараків виправної колонії в Оленівці вибухнув. Тоді загинули щонайменше 50 українських військовополонених.

Представник Офісу генпрокурора Тарас Семків заявив, що слідство не може зрозуміти, з яких мотивів було скоєно теракт.

Він наголосив, що росіяни вчинили воєнний злочин, і це ні в кого не викликає сумнівів.

«Російська федерація цинічно порушує норми міжнародного гуманітарного права. Вона зобов’язана забезпечити відповідний захист військовополоненим, якими були люди, які перебували в Оленівці, але цього не було зроблено, тому важко зараз говорити про мотиви, через які вони це зробили: чи була це ненависть до наших військовослужбовців за опір збройній агресії, чи якісь особисті мотиви. Але очевидно, що було скоєно воєнний злочин, тут ні в кого немає жодних сумнівів», – сказав представник Офісу генпрокурора. 

Українська влада наполягає, щоб Організація Об’єднаних Націй відновила свою місію щодо розслідування теракту в Оленівці.

Залишити відповідь