Середа, 26 Червня, 2024
ВійнаНа росії

У російському Геленджику дрони атакували об’єкти біля «палацу Путіна» – ЗМІ

У ніч проти понеділка, ймовірно, українські безпілотники атакували об’єкти на території Геленджика в Краснодарському краї, де неподалік знаходиться палац правителя Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на губернатора краю Веніаміна Кондратьєва, передає Укрінформ.

«У селі Криниця уламки одного з апаратів пошкодили недобудовану будівлю. У хуторі Джанхот безпілотник упав на дерева, пожежу загасили. За попередньою інформацією, постраждалих немає», – заявив Кондратьєв. Він стверджує, що всі дрони нібито були уражені силами ППО.

Міноборони Росії раніше повідомляло, що в Краснодарському краї вночі нібито було знищено чотири безпілотники.

Неподалік хутора Джанхот на мисі Ідокопас розташовані маєток і палац, побудовані, як стверджують соратники Олексія Навального, для Путіна. У селі Криниця будували винний завод «Старий Прованс» для переробки вирощеного в маєтку винограду.

2021 року Фонд боротьби з корупцією випустив фільм-розслідування «Палац для Путіна» про розкішний маєток під Геленджиком.

Після появи фільму Путін заявив, що «палац» йому не належить, і він ніколи там не був. Прямих доказів того, що Путін справді жив чи бував у цьому будинку, немає, однак із документів випливає, що до нього має відношення найближче оточення диктатора.

Власником будівлі назвав себе друг Путіна бізнесмен Аркадій Ротенберг. Після 2021 року ні він, ні Путін не говорили про палац та його долю.

На початку травня напередодні інавгурації Путіна на п’ятий термін соратники Навального опублікували відео та фотографії, як стверджується, інтер’єрів палацу під Геленджиком.

Як повідомляв Укрінформ, дрон Головного управління розвідки Міноборони України атакував загоризонтну радіолокаційну станцію у РФ на відстані понад 1800 кілометрів, а саме – «Воронеж М» у м.Орську Оренбурзької області.