Середа, 26 Червня, 2024
Політика

Нова атака Безуглої на Головкома загрожує безпеці України — думки військових та експертів

Нардепка депутатка Мар’яна Безугла знову критикує головнокомандувача, цього разу Олександра Сирського, звинувачуючи його зокрема в «ігноруванні критичних проблем». При цьому експерти стверджують, що насправді вона просуває генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка на посаду нового Головнокомандувача. Так, Євген Магда пише, що її мотивом точно не є наведення ладу в ЗСУ.

Дещо стало вимальовуватись, коли нардепка зайшла на друге кадрове коло. Вона збила з посади колишнього головкома Залужного, систематично поливаючи його брудом майже три місяці – аж до моменту звільнення.

Тоді, за її оцінкою, Сирський був «старою школою», чия «воля і жорсткість зіграли ключову роль в захисті Києва, а Харківський контрнаступ взагалі був “авторським проєктом». Проте минуло всього три з гаком місяці з моменту призначення Сирського на посаду головкома, і історія повторилась знову: Безугла його нещадно хейтить і розводить зраду.

Саме з подачі одіозної нардепки в інформаційному полі зароджується чергова дискусія з приводу нібито відставки Сирського і призначення замість нього генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка.

Цікаво, що вкидувати в інфополе Мойсюка Безугла почала ще в січні 2024 як кандидата на заміну Залужному. Тоді протягнути його не вийшло, то зараз спроба номер два?.

пише він.

Прикметно, що 18 травня минуло лише 100 днів з моменту призначення Олександра Сирського на посаду Головнокомандувача Збройних сил України. Чи є підстави вважати, що Головком, який заступив на посаду в момент зупинки допомоги зі США, дійсно провалив свою роботу? Чи були інші, кращі варіанти?

Війна — це не гра, ціна помилки — життя українців та втрата незалежності.

Я вважаю недопустимим будь-яку дискредитацію вищого військового керівництва ЗСУ. Особливо інституцію Головнокомандувача.

вважає військовослужбовець та громадський діяч Мирослав Гай.

Міжнародні військові аналітики, як, наприклад, Том Купер, відзначають, що вихід з Авдіївки відбувся, порівняно з аналогічними операціями в Бахмуті — значно більш організовано. При тому, що ресурси у Сирського були значно більш обмежені. І в цілому, ЗСУ під його командуванням значно більш організовані та цінують передовсім життя солдата.

Проте мене цікавить інше — що далі? Явно ж не через Содоля весь цей цирк. І якщо згадати перебіг подій навколо Залужного та досить невисокі здібності Мар’яни Безуглої приховувати справжні мотиви, можу припустити, що все це через те, що 8 лютого призначили не того, кого вона очікувала бачити. Або її покровителі.

пише волонтерка Василіса Коваленко

Вона почала жити в цьому і вона діє по принципу такої критики, особливо не намагаючись знайти якісь інші варіанти. Але цікаве інше. Там була в неї ще фраза, що „я кілька місяців непублічно зверталася і вимагала якихось непублічних звітів“. От з цього треба починати: що це взагалі за історія?

обурюється політолог Ігор Рейтерович в ефірі Радіо НВ.

Мар’яна Безугла – народна депутатка від “Слуги народу”. Як писали ЗМІ, включити її у партійний список свого часу запропонував Андрій Холодов, так званий “тютюновий король”, кум обвинуваченого у державній зраді Віктора Медведчука. За роки свого депутатства Безугла фігурувала у численних скандалах.