Середа, 26 Червня, 2024
Жертви війниНа фронтіСуспільство

Після тривалої перерви відбувся черговий обмін полоненими: з ворожої неволі звільнено 75 Оборонців та цивільних

Завдяки зусиллям Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, за дорученням Президента України вперше з лютого цього року відбувся довгоочікуваний обмін полоненими.

Сьогодні до своїх рідних повертаються 75 Захисників та Захисниць, а також цивільні українки. Серед визволених Оборонців – 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Цього разу визволено з полону 37 представників Збройних Сил України, зокрема 13 бійців Військово-морських Сил та двоє представників Повітряних Сил. Також визволено з полону 21 нацгвардійця. Додому повертаються семеро Оборонців-прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок.

Повернути на рідну землю вдалося 19 Захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять Оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках.

Сьогоднішній обмін – 52-ий з початку повномасштабного вторгнення росії. Станом на зараз визволити з полону окупантів вдалося вже 3210 Захисників та Захисниць України. Висловлюємо окрему подяку Об’єднаним Арабським Еміратам за активну участь у реалізації цього обміну.

У ворожій неволі перебуває ще багато українських Оборонців та цивільних українців. Попри всі складнощі та протидію держави-агресора, Координаційний штаб не припиняє докладати зусиль, аби всі наші люди якнайшвидше повернулися додому.