Середа, 26 Червня, 2024
Політика

Безугла лобіює Мойсюка на посаду головкома ЗСУ — експерт

Про це пише у своєму Facebook експерт Мар’ян Ощановський, передає Depo.ua.

“Народна депутатка Мар’яна Безугла опинилася в центрі уваги через підозри в особистих мотивах щодо просування кандидатури Євгена Мойсюка на посаду головнокомандувача Збройних Сил України… Джерела повідомляють про можливі близькі стосунки між Безуглою та Мойсюком. Їхні спільні поїздки на фронт та взаємна підтримка викликають чутки про особисту зацікавленість депутатки в призначенні Мойсюка головнокомандувачем”, – зазначив експерт.

Ощановський нагадав, що Безугла активно критикувала попереднього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а зараз об’єктом критики є діючий головком Олександр Сирський. Депутатка звинувачує генералів у неефективності та політичній мотивації. Водночас вона вказує на відповідні досвід та кваліфікацію Мойсюка.

“Експерти застерігають, що особисті амбіції не повинні впливати на кадрові рішення у ЗСУ, особливо в умовах запеклої війни з Росією. Часті зміни керівництва підривають довіру військових та ефективність управління, що є критичним в боротьбі за перемогу”, – додав Ощановський.

Він зазначив, що заяви Безуглої негативно впливають на військо під час важкої ситуації на фронті.

“Суспільство очікує від своїх обранців діяти в інтересах країни, а не керуватися особистими мотивами при вирішенні військових питань”, – резюмував експерт.