Четвер, 20 Червня, 2024
Політика

Експерт: публічні дії Мар’яни Безуглої можуть негативно вплинути на керівництво ЗСУ та боєздатність армії

Військовий експерт Дмитро Воронков опублікував на своїй сторінці у Facebook аналіз щодо впливу народної депутатки Мар’яни Безуглої на керівництво Збройних Сил України, повідомляє Рупор.

Безугла, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нещодавно виступила з різкою критикою на адресу як колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, так і його наступника Олександра Сирського. Вона звинувачує їх у неефективності, корупції та політичній упередженості, просуваючи при цьому генерала Євгена Мойсюка на посаду головнокомандувача.

Політолог Євген Магда висловив занепокоєння: “Безугла діє деструктивно в умовах війни, коли значна частина українського суспільства виснажена. Сумніви, які вона засіває, лягають на втому, роздратування, незадоволення, на те, що немає перемоги так швидко, як би хотілося. Це більше схоже на інформаційно-психологічну операцію в тилу українського суспільства. Агенти впливу існують у будь-якому суспільстві…”

Інформація про можливі близькі стосунки між Безуглою та Мойсюком підживлюється їхніми частими спільними поїздками на фронт. Волонтерка Василіса Коваленко питає: “..а хто пустив Мар’яну на фронт, якщо з Сирським погані стосунки? Не той таки Євген Мойсюк, щодо якого вже був скандал, коли легендарний комбат «Купол» звинуватив його в тиску на себе через інтерв’ю Вашингтон Пост?”

Аналітики припускають, що вплив Безуглої може виходити за межі її зв’язків з Мойсюком, вказуючи на можливу підтримку з боку інших високопоставлених осіб.

Воронков підкреслює, що постійні зміни у вищому керівництві ЗСУ можуть підривати моральний дух військових та ефективність командування. Стабільність керівництва є критично важливою в умовах війни, коли кожне рішення може мати вирішальний вплив на хід бойових дій.