Середа, 26 Червня, 2024
На росії

Кремлівські пропагандисти просять путіна перебудувати ППО

Російські «воєнкори» закликали диктатора путіна звернути увагу на протиповітряну оборону. Сталося це після завданого минулого тижня удару по  засобах протиповітряної оборони у Бєлгородській області. Тоді Збройні Сили України серйозно пошкодили цінну зенітно-ракетну систему росфедерації, передає ЗІФ.

ЗСУ знищили частини російської системи протиповітряної оборони С-300/400 в російському регіоні, що межує з Україною, пише ,американське видання Newsweek. За припущеннями видання, із посиланням на Інститут дослідження війни (ISW), для атаки задіяно американську артсистему HIMARS.

Удар завдали невдовзі після того, як адміністрація Джо Байдена дозволила Україні використовувати певну зброю для атак по визначених цілях на росії. Київ може використовувати зброю по російській території, що межує з північно-східною частиною України, з метою захисту Харківської області. Проте використання ракет більшого радіусу дії, таких як ATACMS, усе ще заборонено.

Бориса рожин, російський «воєнкор» із тимчасово окупованого Криму й інші, поділилися в соцмережі X, що надзвичайно серйозно сприймають загрозу російським системам протиповітряної оборони.

На їхню думку, потрібен новий підхід до створення систем ППО, що абсолютно відрізнятиметься від того, який використовують останніх 25 років в російському ВПК. Пропагандисти закликають путіна терміново переглянути стратегію.

Newsweek також процитувало рекомендації рожина щодо нових вимог до ППО, який навіть вдався в історію війни у В’єтнамі.  

В ISW зазначили, що, хоча російські джерела припускають застосування Україною американських систем, українські офіційні особи наразі не прокоментували цей удар.

«Російські джерела, найімовірніше, продовжуватимуть характеризувати будь-який успішний удар у Білгородській області як удар HIMARS, незалежно від використовуваної системи», – додали експерти, натякаючи на повторюваність наративів кремлівської пропаганди, яка намагається мобілізувати насєлєніє для протистояння з колективним Заходом.

На фото newsweek.com – російська зенітно-ракетна установка С-300В під час показу на міжнародному військово-технічному форумі «Армія 2022» 17 серпня 2022 року в парку «Патріот» під Москвою,