Середа, 26 Червня, 2024
ЕкономікаПолітикаСвіт

Китайці планують купити бразильського виробника систем важкого озброєння

Згідно з попереднім рішенням Міністерства оборони Бразилії, компанія має продати 49 відсотків, тому контрольний пакет акцій залишився б у руках бразильців, передає Польске Радіо.

Державна китайська компанія Norinco хоче купити 49 відсотків акцій провідного бразильського виробника систем важкого озброєння, зокрема ракет та снарядів. Військові джерела та урядові газети повідомили, що документ із такою заявою китайської компанії надійшов до Міністерства оборони Бразилії в четвер. Керівництво бразильської компанії відмовилося від коментарів з цього приводу.

Раніше переговори з бразильською компанією, яка бореться з фінансовими труднощами, вела австралійська група, проте відмовилася від своїх планів через неготовність австралійського уряду надати кредит.

Джерело, обізнане з цими переговорами, повідомило, що другою причиною зміни думки австралійців стала відмова бразильського уряду дозволити відправку зброї в Україну.

Згідно з попереднім рішенням Міністерства оборони Бразилії, компанія має продати 49 відсотків, тому контрольний пакет акцій залишився б у руках бразильців.