П’ятниця, 28 Червня, 2024
В окупаціїВійськові злочинціЖертви війниУкраїна

РФ почала нову хвилю примусових медоглядів українських дітей

Після проведення медоглядів у тимчасово окупованих регіонах України російські загарбники виписують направлення до таборів у далекі регіони рф на «оздоровлення», таким чином здійснюючи незаконну депортацію 

На тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України російські лікарі знову почали проводити примусові медичні огляди українських дітей, щоби потім відправити їх до таборів. Про це пише Центр національного спротиву (ЦНС), передає Польське радіо.

Як читаємо, російські загарбники, які позбавили дитинства сотні тисяч українських дітей, під виглядом «турботи» проводять примусові медогляди, після яких виписують направлення до таборів у далекі регіони рф на «оздоровлення».

«Відмова їхати є підставою, щоби проти батьків порушили справу щодо “неналежного виховання” з подальшим позбавленням батьківських прав», — йдеться у публікації.

Зазначається, що в таборах дітей піддають посиленій пропаганді, а головне — не всіх дітей повертають назад, а батьків змушують особисто їх забирати.

«По приїзду родину агітують лишатись жити у віддалених регіонах», — інформує ЦНС.

Ініціатива зауважує, що таким чином ворог маніпулює дитячим здоров’ям задля досягнення своїх цілей із асиміляції населення ТОТ.