Четвер, 4 Липня, 2024
ВійнаРуzкій мір

У Росії планують змінити конструкцію кораблів для протидії морським дронам

У Росії придумали новий захист від морських дронів, який отримають нові малі ракетні кораблі.

Гендиректор суднобудівної корпорації «Ак Барс» заявив, що кораблі отримають додатковий захист машинного відділення від морських дронів, пише Мілітарний, передає Black Sea News.

Малі ракетні кораблі (МРК), якими зараз озброюються всі чотири флоти ВМФ РФ, будуватимуться, враховуючи досвід війни.

Зараз суднобудівна корпорація будує для ВМФ Росії малі ракетні кораблі проєктів 22800 «Каракурт», 21631 та інші водотоннажністю близько 1,5-2 тис тонн.

Гендиректор корпорації розповів, що українські дрони спочатку знерухомлюють російські кораблі, а потім добивають.

«Він б’є у машинне відділення корабля. Ми повинні забезпечити захист машинного відділення, це вузьке місце на всіх кораблях. Це серце корабля… І ми зробимо додатковий захист», – розповів представник «Ак Барс».

За його словами, вивчення питань боротьби проти морських дронів дозволило зробити висновок, що потрібно змінювати внутрішню конструкцію корабля: проходи, коридори, розміщення екіпажу, зазначає агентство.

Також малі ракетні кораблі для боротьби з морськими дронами і надалі озброюватимуть комплексами «Панцирь» та артсистемами АК-630.

«Нам важливо зараз поставити на кораблі озброєння, які могли б на віддаленій відстані знищити об’єкт, що рухається, а якщо він наблизився, то застосувати по ньому ті ж 630-ті гармати (АК-630М-2 «Дуэт» – ред.)», – розповів представник «Ак Барс».

У корпорації також розповіли, що на сьогодні комплекс «Панцирь-МЕ», який встановлюється на кораблі, вже пройшов випробування, але продовжуються роботи з його покращення.

До складу бойового модуля входять дві 30-мм артилерійські гармати, вісім транспортно-пускових контейнерів з ракетами, приводи наведення, а також радіолокаційно-оптронна система управління.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв’язку з російською агресією проти України.