Субота, 20 Квітня, 2024
InГаджетПодії

Презентація Apple iPhone Xs, iPhone Xs Max і iPhone Xr: подробиці

Apple презентувала новий модельний ряд пристроїв 2018. Ось все, що відомо про оновлені iPhone, повідомляє Новое Время.

Ситуацію на ринку смартфонів у нинішньому році складно назвати простою (хоча коли вона була простою?).

Глобальні продажі уповільнюються. В лідери поступово виходять компанії, які готові продавати більше з меншим прибутком.

Звідси – уповільнення продажів у Samsung, різкий ривок Huawei, Xiaomi і інших китайських компаній вгору.

На цьому тлі Apple відчуває себе непогано, як і раніше залишаючись найбільш інноваційною компанією. Достатньо згадати, що з моменту виходу iPhone X пройшло менше року, а сумнозвісна “монобров” (виріз на екрані) вже фактично стала стандартом в індустрії.

І цінник понад $1000, який у минулому році здавався феєричним (багато хто пророкував iPhone X провал саме з цієї причини), тепер сприймається цілком адекватно.

Так що Apple навряд чи зверне з цієї доріжки. Високі цінники та просування “монобровою” по ідеї залишаться в тренді. Чи ні?

Ось все, що відомо про щойно представлені новинки Apple.

Де відбулася презентація?

В одному з найдорожчих офісів у світі – Театрі імені Стіва Джобса, у штаб-квартирі Apple Park, Купертіно, Каліфорнія.

Скільки моделей?

Як і рік тому, Apple показала три нові моделі. Хоча, у 2018-му, мова йде не про апдейт iPhone 8 і iPhone 8 Plus, а також флагманський iPhone X.

Замість цього, компанія має намір побудувати нову продуктову лінійку на основі iPhone X з 5,8-дюймовим OLED-екраном.

Всі три новинки успадкували нинішній iPhone X в його основних “фішках”. Всі вони отримали “монобров”, управління жестами по екрану і систему розпізнавання особи Face ID.

Найбільш відомий смартфон недавнього часу укомплектували оновленим залізом, але забрали у нього звання флагмана.

Ним став новий iPhone з 6,5-дюймовим OLED-екраном. При цьому, загальна діагональ телефону залишилася старою, завдяки безрамковим технологіям.

І (сенсація!) вперше в історії Apple цей смартфон отримав підтримку двох сім-карт. Правда, в якості другої сімки виступатиме віртуальна e-sim, а версія з фізичним слотом буде продаватися лише в Китаї.

Як називаються новинки?

Раніше все було просто – кожне наступне покоління iPhone отримувало нову цифру або додавало букву S до цифри попереднього покоління.

Однак, торішній iPhone X (X – тут все-таки означає “десять”, а не “ікс”, як досі думають багато) зламав цю систему, вийшовши одночасно з iPhone 8.

Було б вкрай нелогічно тепер випускати iPhone з індексом 9.

Тому, iPhone X стало новою базовою назвою в лінійці. Таким чином оновлення попередньої “десятки” отримало традиційну приставку S (і буде називатися iPhone Xs).

Флагман з 6,5-дюймовим екраном назвали iPhone Xs Max.

Третя, найдешевша модель отримала назву Xr.

Що змінилося?

Смартфони укомплековалі новими процесорами Apple A12, де вперше для комерційної електроніки застосували роздільну здатність у 7 нанометрів. Чіпсет на 30% швидше і на 40% енергоефективніше А11, що встановлений в iPhone X і дозволяє виконувати рекордні 5 трильйонів операцій в секунду.

Технологія повинна не лише поліпшити продуктивність нових iPhone, але і зміцнити енергоефективність мобільних процесорів і зробити їх ще більш компактними.

Оперативну пам’ять підвищили до 4 ГБ і прискорили на 50%, в порівнянні з попереднім поколінням. Вперше доступний iPhone з максимальним об’ємом внутрішньої пам’яті у 512 ГБ.

Значно поліпшили і камери. Основний модуль займають дві лінзи на 12 Мп – телеоб’єктив і ширококутник. Окремий со-процесор аналізує параметри знімка, знімає не просто два, а чотири кадри з різною експозицією і потім об’єднує їх в один знімок найкращої якості.

З’являється новий режим розумного HDR і можливість регулювати глибину різкості після здійснення фото.

iPhone Xs і Xs Max обзавелися більш тонкими рамками, ніж у версії Xr.

Поліпшили і батарею, але скільки тепер ампер-годин вона отримала – невідомо.

Топові версії вийшли у трьох кольорах – золотому, сірому і срібному, та стали ще більш водостійкими.

Чому найдешевший iPhone став родзинкою?

За більш доступною ціною, ця модель отримала найголовніше оновлення – надсучасний біонічний процесор A12.

Ще, 6,1-дюймовий iPhone Xr з LCD-дисплеєм буде самим… кольоровим. Анонсували сірий, білий, червоний, синій і помаранчевий варіанти.

Крім того, рамки на торцях пристрою зроблені з нефарбованого алюмінію, а не з нержавіючої сталі в колір корпусу, як у iPhone X.

І, судячи з усього, це буде наймасовіший iPhone наступного року, покликаний замінити бестселери останніх років – iPhone 5s і його спадкоємця iPhone SE.

Скільки будуть коштувати нові iPhone і коли можна купити?

У минулому році Apple привчила всіх, що $1000 за смартфон – це нормально.

Сьогоднішні новинки мають приблизно ті ж цінники.

У США модель iPhone Xs стартуватиме від $999, а iPhone Xs Max від $1099.

Базова версія iPhone Xr в США буде коштувати від $749.

iPhone Xs і Xs Max можна буде купити вже за декілька тижнів. Попередні замовлення iPhone Xr почнуться найпізніше – 19 жовтня, а повністю надійдуть у продаж аж 26 жовтня.

Що показали ще?

Крім нових iPhone, презентували нові моделі годинників Apple Watch 4. Годинники отримали два різних безрамкових екрани з 32 і 35 мм діагоналі і більш тонким склом.

Пристрій також оснастили більш потужним залізом і новою гіроскопічною технологією, яка може зателефонувати у швидку допомогу, якщо власник впав і не рухається більше хвилини.

Крім цього, Apple Watch буде відслідковувати стабільність вашого серцебиття, будувати електрокардіограму і попереджати в разі нестабільної роботи серця.

Ціни стартують від $399, а в продажу годинники з’являться 21 вересня.

За заявою Тіма Кука, Apple Watch є не лише найпопулярнішими розумними годинниками, але і найпопулярнішими годинниками взагалі.

Залишити відповідь