Четвер, 25 Квітня, 2024
НаукаПодіїЦікаве

Чотири виші України потрапили в ТОП кращих університетів світу

The Times Higher Education щорічно публікує рейтинг кращих навчальних закладів світу. Українські університети потрапляють в нього другий рік поспіль.

У середу, 26 вересня, World University Rankings опублікували відповідний рейтинг. Про це Інформатор дізнався на офіційному сайті журналу The Times Higher Education.

Серед українських університетів в топі опинилися: Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка», Київський національний університет імені Тараса Шевченка і Харківський національний університет імені Василя Каразіна. Всі чотири вузи ділять місце «1001+».

Рейтинг кращих університетів світу другий рік поспіль очолюють британські Оксфордський і Кембриджський університети. Третє місце зайняв Стенфордський університет з США. У той же час французький університет Сорбонни став найпопулярнішим новим вузом. Кращим навчальним закладом Азії став університет Цінхуа, піднявшись на вісім позицій – до 22-го місця. В цілому в рейтингу були представлені вузи з 86 країн.

Залишити відповідь