П’ятниця, 29 Березня, 2024
InГаджетПодіїТехніка

Презентація від Microsoft: компанія показала світу свої нові розробки

Корпорація Microsoft представила нову лінійку девайсів Surface та додаток для операційної системи Windows 10. Компанія не проводила онлайн-трансляцію презентації, а просто оприлюднила відеоролики.

Серед новинок від Microsoft: планшет Surface Pro 6, ноутбук Surface Laptop 2, моноблок-трансформер Surface Studio 2, навушники Surface Headphones з вбудованим голосовим помічником Cortana та додаток для Windows 10 – Your Phone.

Microsoft Surface Pro 6

Microsoft Surface Pro 6 1 of 2

Фото: Microsoft
Фото: Microsoft

Дизайн Surface Pro 6 майже не відрізняється від попередньої моделі лінійки, головні відмінності криються у “залізі”. Залежно від модифікації, планшет оснащений процесором Intel Core i5 або Core i7 і просунутою системою охолодження. У Microsoft заявляють, що девайс став на 67% швидше за свого попередника. Об’єм оперативної пам’яті – 8 або 16 ГБ. У планшет встановлюється твердотілий накопичувач SSD, його ємність становитиме від 128 ГБ до 1 ТБ.

Діагональ сенсорного дисплею 12,3 дюйма (2736×1824 пікселів), екран здатний розпізнати до десяти одночасних натискань. Пристрій має традиційні інтерфейсні порти – Surface Connect і Surface Type Cover, один USB 3.0 (Type-A), комбінованим аудіороз’єм і слотом для карт пам’яті microSDXC. Вихід на зовнішні дисплеї здійснюється через mini DisplayPort.

Планшет має дві камери (основна на вісім мегапікселів і фронтальна на п’ять), стереодинаміки та два мікрофони. Вага пристрою, залежно від моделі, становить від 775 до 790 грамів. Розробники запевняють, що Surface Pro 6 витримує до 13,5 годин автономної роботи. Планшет вийде у продаж у платиновому, сірому і чорному кольорах і коштуватиме $899.

Microsoft Surface Laptop 2

Microsoft Surface Laptop 2 1 of 3

Фото: Technology News World
Фото: Microsoft
Фото: Microsoft

Ноутбук Surface Laptop 2 став на 85% швидше попередника завдяки новим процесорам Intel Core восьмого покоління. Новий лептоп має процесор Intel Core i5, 8 Гб оперативної пам’яті і SSD на 128 ГБ. Найдорожча версія Surface Laptop 2 оснащена процесором Intel Core i7, 16 ГБ оперативної пам’яті, а ємність твердотільного накопичувача може досягати 1 ТБ.

Діагональ сенсорного дисплею 13,5 дюйма (2256×1504 пікселів). Лептоп оснащений портом USB 3.0 (Type-A), гніздом для навушників, а також наявний mini DisplayPort. Час автономної роботи – 14,5 годин.

Surface Pro 6 та Surface Laptop 2 будуть продаватися у звичайній та бізнес версії, які відрізнятимуться “начинкою” та показниками енергоефективності. У продаж новинки надійдуть з 16 жовтня. Зараз відома ціна тільки базової версії Surface Laptop 2 (Core i5-8250U, 8 ГБ оперативної пам’яті, накопичувач на 128 ГБ) – $999.

Microsoft Surface Studio 2

Microsoft Surface Studio 2 1 of 5

Фото: Microsoft
Фото: Microsoft
Фото: Microsoft
Фото: Microsoft
Фото: Microsoft

Корпорація Microsoft також презентувала новий моноблок з сенсорним екраном Surface Studio 2. Розробка має сенсорний дисплей з діагоналлю у 28 дюймів (4500х3000 пікселів). Екран одночасно підтримує до десяти дотиків і працює з стилусом Surface Pen, що входить у комплект разом з бездротовою клавіатурою і мишкою. Спеціальна підставка дозволяє використовувати моноблок як планшет.

Девайс має процесор Intel Core i7-7820HQ, від 16 до 32 ГБ оперативної пам’яті, відеокарту NVIDIA GeForce GTX 1060 з 6 ГБ відеопам’яті або NVIDIA GeForce GTX 1070 на 8 ГБ. Ємність твердотільного накопичувача становить 1 або 2 ТБ.

На передній панелі розташована камера на п’ять мегапікселів та два мікрофони. У список інтерфейсних портів увійшли чотири гнізда USB 3.0 (Type-A), слот для карт пам’яті SDXC і роз’єм USB (Type-C). Підтримується підключення двох додаткових моніторів. Розробники наголошують, що дисплей пристрою став на 38 відсотків яскравіше, ніж у попередньої моделі, а контрастність збільшилась на 22%.

Ціна на Surface Studio 2 стартує з $3499. Передзамовлення моноблока вже доступне, однак коли він з’явиться у продажу поки невідомо.

Microsoft Surface Headphones

Microsoft Surface Headphones 1 of 3

Фото: Microsoft
Фото: Microsoft
Фото: Microsoft

Несподіваним анонсом компанії стала бездротова гарнітура з вбудованим голосовим помічником Cortana. Навушники Surface Headphones обладнані 40-міліметровими динаміками, чотирма мікрофонами і просунутою системою шумозаглушення. Рівень шуму можна регулювати вручну регулятором на лівій чашці навушників. Аналогічний регулятор на правій чашці відповідає за гучність відтворення. Для зарядки навушників використовується роз’єм USB (Type-C).

Гарнітура буде автоматично ставити музику на паузу, коли користувач зніматиме її з голови, і знову включати при поверненні у початкове положення. Навушники здатні працювати до 15 годин на одній повній зарядці, яка займатиме до двох годин. Якщо користувач полюбляє навушники з дротом, гарнітура має стандартний роз’єм – 3,5 мм. На презентації гарнітуру представили лише у сірому кольорі, однак можливо вана продаватиметься і у інших кольорах. Ціна нового девайсу – $350. Коли почнуться продажі не повідомляють, але у компанії запевняють, що вони розпочнуться вже цього року.

Windows 10 October 2018 Update

Компанія Microsoft також представила нову функцію Windows 10 – Your Phone. Тепер на комп’ютері можна запускати додатки, які є на вашому смартфоні. Функція Your Phone поки підтримує телефони, які працюють на базі ОС Android. Користувачі iPhone поки обмежені тільки передачею посилань з браузера.

Додаток Your Phone дозволяє зв’язуватись з вашим смартфоном по Wi-Fi і переносить частину його функцій на комп’ютер. Основне завдання програми – синхронізація повідомлень і фотографій. Функція Windows 10 відображатиме весь екран вашого смартфона на робочому столі.

У компанії стверджують, що додаток Your Phone буде корисним для тих, хто втомився від частої зміни пристроїв, які потрібні для спілкування у різних соціальних мережах та платформах. Відтепер керувати своїм смартфоном можна через комп’ютер, але чи будуть якісь обмеження на окремі функції телефону, Microsoft не уточнила. Поки незрозуміло, коли саме додаток стане доступний широкому загалу.

Окрім додатку Your Phone операційна система Windows 10 отримала нову темну тему “Провідника”, оновлений інструментарій для створення скріншотів та поліпшення для браузера Edge. Microsoft внесла візуальні зміни в інтерфейс, додала нові емодзі. Компанія також підтримку отримала программа розумного набору тексту SwiftKey, поліпшена функція контролю пам’яті. Окрім того, останнє оновлення Windows 10 додає повну підтримку технології трасування променів у реальному часі від Nvidia, яка використовується у нових іграх на відкритих RTX. Останнє велике оновлення для Windows 10 Microsoft випустила ще у квітні 2018 року.

Українці вже зараз можуть завантажити нову версію Windows 10, не чекаючи офіційного початку процесу оновлення, який починається тільки через тиждень. Наступне оновлення для операційної системи очікується через півроку.

Артем Голуб, https://uain.press/science/prezentatsiya-vid-microsoft-kompaniya-pokazala-svitu-svoyi-novi-rozrobky-961911“Український інтерес”

Залишити відповідь