П’ятниця, 29 Березня, 2024
Війна

Рада продовжила дію особливого статусу окремих районів Донбасу

Верховна Рада схвалила президентський законопроект №9153 про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”. Відповідне рішення підтримали 245 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Метою його прийняття є запровадження на строк, що закінчується 31 грудня 2019 року, особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради шляхом внесення зміни до статті 1 Закону України “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.

“(Прийняття законопроекту зумовлено необхідністю — ред.) зберегти та у разі необхідності посилити міжнародний санкційний режим, запроваджений з метою відновлення територіальної цілісності і суверенітету України; створити необхідні умови для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей України багатонаціональної миротворчої операції під егідою ООН”, – зазначено у пояснювальній записці до документа.

Залишити відповідь